Izboljšaj
dihanje!

Izboljšaj dihanje z dihalnimi igrami!
Izboljšaj vnos kisika v telo in se nauči umiriti svoje telo!
Primerno tudi za astmatike!

Poglej video

Z dihalnimi igrami otroci trenirajo dihanje in se ob tem tudi zabavajo. Vadbo smo oblikovali ob pregledu tehnik dihanja, in izbrali najbolj učinkovito, in zanjo oblikovali vmesnik.

Prijavi se na E-Novice

Kako deluje?

Dihalne igre temeljijo na izvajanju podaljšanega izdiha čez priprta usta. Tak izdih namreč iztisne 2-3 decilitre zraka več kot izdih skozi nos, saj izdihujemo proti uporu, ob čimer uporabljamo trebušno prepono. Zato se takšno dihanje pogosto imenuje tudi trebušno dihanje. Te vaje so v strokovnih krogih imenovane "Pursed Lip Breathing", zdravniki pa jih priporočajo vsem astmatikom, pljučnim bolnikom in osebam pod stresom. Vaje smo predelali v obliko iger, da s tem dosegamo večjo motivacijo in boljši nadzor nad pravilnostjo izvajanja vaje.

Dihanje je notranji dialog našega živčevja. Vdih nas zbudi in pripravi za akcijo, izdih pa nas umiri, spodbudi prebavo in sprosti mišice. Popolnoma naravno je, da v stresnih trenutkih vdihnemo in zadržimo dih, žal pa s tem pospešimo srčni utrip in pričnemo izločati mnoge stresne hormone, ki telo pripeljejo v začaran krog vznemirjenosti. Zavestno nadzorovanje dihanja je tako prvi korak k obvladovanju stresa in delovnih obremenitev.

Ker pa je dihanje edina zavedna funkcija, ki neposedno vpliva na delovanje srca, je moč z nadzorovanim dihanjem uspešno zdraviti bolezni povišanega krvnega tlaka in srčnih aritmij. Vsak vdih namreč pospeši srčni utrip in poveča iztisno moč srca, medtem ko izdih naredi obratno in s tem sprosti telo. Plitko dihanje vsiljuje srcu neugoden ritem in spodbudi simpatični ton avtonomnega živčevja, ki je znan spremljevalec mnogih srčno-žilnih obolenj.

Več o tej tehniki dihanja preberite na spletu tukaj.

Box

Prijavite se na E-novice

Prijava

breathing package

Komplet vsebuje:

- dihalni vmesnik BREATHING+
- več kot 30 dihalnih iger za Windows, Mac, Android in iPhone naprave
- dihalne antistres aplikacije
- dvoletna naročnina na dihalno televizijo: Breathing TV ™ *
- orodje za prostoročno brskanje po spletu: Breathing Scrolling ™ **
- dvoletna podpora in pomoč
- dvoletna garancija

*Dihalna televizija je način gledanja televizije s katerim izboljšujemo dihanje. Video se namreč poganja le, ko uporabnik vadi. Gledanje youtube vsebin se tako prelevi v zabavno vadbo učinkovitega dihanja.
** Breathing Scrolling je orodje za scrollanje spletnih strani ali dokumentov z vadbo dihanja. V brskalniku Chrome deluje kot dodatek, v ostalih brskalnikih pa deluje kot zaznamek.

Izdelek je primeren za otroke od sedem let dalje.

W3Schools

Imate težave pri nakupu? Pokličite 031-380-511. Če niste zadovoljni s svojim nakupom, nam lahko izdelek vrnete v roku 15 dni, mi pa vam bomo vrnili denar (poštnino ob vračilu krijete sami). Naša spletna trgovina varuje vaše osebne in transakcijske podatke. S tem vam zagotavljamo popolnoma varen nakup.


Facebook YouTube Twitter Pinterest
Zdrav dih d.o.o je vodilni ponudnik tehnologije za trening dihanja z igranjem računalniških iger. Naše dihalne igrice se uporabljajo tako v kliničnem, kot tudi v domačem okolju za lažje obvladovanje astmatičnih napadov, hitrejše okrevanje po operaciji ali bolezni, izboljšanje vzdržljivosti in odpravo stresa ali anksioznosti. Preberite celotno klinično poročilo tukaj. Več o naši raziskovalni skupini tukaj. Podjetje Zdrav dih d.o.o. v medijih tukaj. Copyright: Breathing Labs, Ljubljana Slovenia | Telefoni: 031 380 511, 051 214 658 | e-mail: [email protected] | www.breathinglabs.com